Over Martinus Meeting Center, een historische Haspengouwse vierkantshoeve in het Limburgse Vechmaal

Gastvrouw Sonja Vanbrabant ontvangt je hartelijk in deze gerenoveerde vierkantshoeve in het Limburgse dorpje Vechmaal, een deelgemeente van Heers. De regio, onder toeristen beter bekend als Haspengouw met prachtige landschappen, glooiende heuvels, kleine kerkdorpjes, talloze kastelen en de vele fruitbomen, wordt ook wel ‘het Toscane van Vlaanderen’ genoemd.

Toch is het MMC in dit schilderachtige landschap vlot bereikbaar via de autosnelweg E40 (op- en afrit op 10 km) en de autosnelweg E313 (op- en afrit op 13 km). Tongeren bevindt zich op slechts 10km, Hasselt en Luik op 25 km.

Het Martinus Meeting Center is geschikt voor bedrijfsvergaderingen, boardmeetings, seminaries, cursussen, opleidingen, productvoorstellingen, recepties en evenementen tot 40 personen. We beschikken over een eigen cateringdienst, maar je mag ook de voorkeur geven aan een cateraar naar keuze.

Onze troef is de intieme binnenkoer, waar je in alle rust kunt genieten van een welverdiende pauze met een lekker glas wijn of een pintje.

Het MMC is ook het perfecte vertrekpunt om de prachtige omgeving te ontdekken. Je kunt wandelend, met de fiets, Vespa of zelfs aan het stuur van een vintage 2 pk’tje op expeditie.

De historiek van vierkantshoeve Martinus

In 2005 kochten we de imposante vierkantshoeve die dateert uit 1875. Hoewel een groot deel reeds was gerestaureerd door de vorige eigenaars, gaven we het privé-gedeelte een grondige opknapbeurt. Enkele jaren daarna was het hoog tijd om ook de stallen, die zich nog in de oorspronkelijke staat bevonden, aan te pakken.

Na veel wikken en wegen, besloten we om deze stallen een heel nieuwe bestemming te geven: een multifunctionele ruimte voor seminaries en vergaderingen. Het werd een langdurende en zenuwslopende renovatie die uiteindelijk 18 maanden in beslag zou nemen. In januari 2013 was het eindelijk zover: het Martinus Meeting Center was klaar voor ontvangst!